Σεμινάριο ΕΦΕΤ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις τροφίμων, παρέχει ειδικά σεμινάρια για την εκπαίδευση των εργαζομένων στις βασικές αρχές ασφάλειας των τροφίμων. Στόχος είναι η ενίσχυση της γνώσης και της ευαισθητοποίησης των εργαζομένων, ώστε να εξασφαλίζεται ο σωστός χειρισμός των τροφίμων σε όλα τα στάδια της παραγωγής, επεξεργασίας, αποθήκευσης και διάθεσης.
Σε συνεργασία με το Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης διοργανώνουμε το σεμινάριο ΕΦΕΤ βασικές αρχές ασφάλειας τροφίμων. Το συγκεκριμένο σεμινάριο ΕΦΕΤ είναι υποχρεωτικό για τους εργαζόμενους οι οποίοι χειρίζονται τρόφιμα σε επιχειρήσεις τροφίμων. Το σεμινάριο πρέπει να ανανεώνεται ανά τριετία.
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου κάθε συμμετέχων λαμβάνει ένα πιστοποιητικό εκπαίδευσης που αποδεικνύει την επάρκειά του, κατόπιν γραπτών εξετάσεων στον ΕΦΕΤ.
Κατά την αίτηση και την αποπληρωμή του σεμιναρίου δίνεται Βεβαίωση ότι έχει κατατεθεί η αίτηση και η επιχείρηση καλύπτεται νομικά για 6 μήνες. Μετά τους 6 μήνες θα πρέπει κάθε υπάλληλος να έχει παρακολουθήσει το σεμινάριο και να έχει στην κατοχή του την πιστοποίηση του ΕΦΕΤ.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Αναμένεται
ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Σύγχρονη – εξ αποστάσεως παρακολούθηση
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η Ημέρα 15:00 - 20:00
2η Ημέρα 15:00 - 20:00
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Σκιαδάς Σύμβουλοι Μηχανικοί
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Παναγιώτης Σκιαδάς, Χημικός Μηχανικός
Τα τελευταία τριάντα χρόνια συνεργάζεται με επιχειρήσεις εστίασης, επεξεργασίας και διάθεσης τροφίμων, σε θέματα ασφάλειας τροφίμων, εγκατάσταση συστημάτων HACCP & ISO22000, βασικού, λειτουργικού, λεπτομερούς σχεδιασμού και αδειοδότησης, σχεδιασμού προϊόντων και παραγωγής, εφαρμογής συστημάτων αυτοελέγχου, ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων που βασίζονται στις αρχές της haccp και εφαρμογής μοντέλων marketing και management εφαρμοσμένων στη «βιομηχανία» εστίασης και τροφίμων.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Το σεμινάριο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως:
- Κίνδυνοι τροφίμων και διασταυρούμενη επιμόλυνση
- Υγιεινή προσωπικού
- Καθαρισμός & απολύμανση
- Διαχείριση απορριμμάτων
- Απεντόμωση & μυοκτονία
- Ευθύνες & νομικές υποχρεώσεις
- Παραλαβή α’ υλών & μέτρηση θερμοκρασίας προϊόντων
- Ορθή αποθήκευση & συντήρηση τροφίμων
- Προετοιμασία, θερμική επεξεργασία και στάδια μετά τη θερμική επεξεργασία
- Διάθεση τροφίμων
Οι συμμετέχοντες αποκτούν τόσο θεωρητικές, όσο και πρακτικές γνώσεις κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, τις οποίες θα μπορούν να εφαρμόσουν στην εργασία τους.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους που χειρίζονται τρόφιμα (μάγειρες, σεφ, βοηθοί σεφ, υπεύθυνοι καταστημάτων εστίασης, εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ ή άλλα καταστήματα λιανικής, υπαλλήλους παραγωγής, συσκευασίας, διανομής κ.λπ.) και σε κάθε είδος επιχείρησης τροφίμων: επιχειρήσεις εστίασης πλήρους και πρόχειρου γεύματος, σνακ, καφέ, εργαστήρια, βιοτεχνίες και βιομηχανίες παραγωγής τροφίμων και καταστήματα διάθεσης τροφίμων όπως σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, καταστήματα τυποποιημένων προϊόντων - τροφίμων κ.λπ.
ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: Να γνωρίσουν οι εργαζόμενοι τις βασικές αρχές ασφάλειας τροφίμων ώστε να μπορούν να ενταχθούν στο προσωπικό των επιχειρήσεων και να ικανοποιήσουν την απαίτηση της νομοθεσίας για την παρακολούθηση του σεμιναρίου του ΕΦΕΤ.
Η συμμετοχή των εργαζομένων στο σεμινάριο του ΕΦΕΤ δεν αποτελεί μόνο υποχρέωση από τη νομοθεσία αλλά και επένδυση για την επιχείρηση. Επιφέρει βελτίωση της παραγωγικότητας, μείωση των παραπόνων πελατών και συμμόρφωση με το πρότυπο haccp, εξασφαλίζοντας την ανταγωνιστικότητα και τη φήμη της επιχείρησης.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:
Webinar: Βασική εκπαίδευση στην ασφάλεια τροφίμων ΕΦΕΤ
Κωδικός Σεμιναρίου: efet250125
Κόστος: 60€ και επιπλέον 30€ παράβολο υπέρ του ΕΦΕΤ (σύνολο 90€) για κάθε συμμετέχοντα.
Επικοινωνία: 2103003600
Κατάσταση: Αναμένεται